Bimë Medicinale/Bimë Industriale


img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË LULEDIELLIT

Luledielli është një kulturë fitimprurëse për fermerët sepse ajo ka  përdorime të shumta, nga vaji ushqimor, farat e deri tek ushqimi për bagëtinë.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/02/2024

Data e ri-publikimit: 29/02/2024

img
KORRJA DHE SHIRJA E LULEDIELLIT

Çfarë duhet të bëni me farat e lulediellit pas korrjes?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/02/2024

Data e ri-publikimit: 29/02/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË TRUMZËS

Cilat janë kërkesat e trumzës ndaj faktorëve të mjedisit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/12/2023

Data e ri-publikimit: 27/12/2023

img
VJELJA/KORRJA E TRUMZËS

Vjelja bëhet me dorë ose me makineri korrëse e cila e realizon prerjen e bimës në mënyrë që të mos komprometojë cilësinë e saj. Në përgjithësi, vjelja kryhet në lartësinë 5-8 cm mbi sipërfaqen e tokës.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/12/2023

Data e ri-publikimit: 27/12/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË MENTËS

Menta (Menta piperita L.) është bima me shumë aromë dhe me efekte mjekësore. Cilat janë vetitë shëruese dhe ushqyese të mentës?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 11/12/2023

Data e ri-publikimit: 11/12/2023

img
VJELJA/KORRJA E MENTËS

Në këto raste, gjethet e thata tek menta nuk kanë më ngjyrë të bukur të gjelbër, kështu që i humb vlera tregtare.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 11/12/2023

Data e ri-publikimit: 11/12/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË HITHRËS

Cilat janë shërbimet dhe përkujdesja që i bëhet hithrës?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 31/10/2023

Data e ri-publikimit: 01/11/2023

img
VJELJA DHE KORRJA E HITHRËS

Tharja jo cilësore mund të ndikojë në uljen e cilësisë së produktit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 31/10/2023

Data e ri-publikimit: 31/10/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË KAMOMILIT

Cilat janë disa nga vlerat e kamomimilit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 03/10/2023

Data e ri-publikimit: 03/10/2023

img
VJELJA E KAMOMILIT

Një nga kushtet e prodhimit me efek­tivitet ekonomik të kamomilit, në sipërfaqe të mëdha, është vjelja e mekanizuar me makineri vjelëse që mbledhin vetëm pjesën e lulesës së bimës.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 03/10/2023

Data e ri-publikimit: 03/10/2023