Perimet e fushës


img
KULTIVIMI I SPECIT NË FUSHË TË HAPUR

Në Shqipëri sipërfaqja e mbjellë me speca arrin gati arrin në 3.000 ha, ku peshën kryesore e ze sipërfaqja e mbjellë në kushtet e fushës së hapur.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 06/08/2020

Data e ri-publikimit: 07/06/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË THJERRËZËS

Thjerrëza kultivohet kryesisht për kokrrat e saj, të cilat janë të shijshme dhe të përvetësueshme nga organizmi i njeriut.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 02/04/2024

Data e ri-publikimit: 02/04/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË FASULES

Fasulja përmban më shumë proteina sesa të gjitha bimët e tjera – vetëm një filxhan fasule ofron 1/4 e proteinave për të cilat kemi nevojë çdo ditë.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/03/2024

Data e ri-publikimit: 27/03/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË GOJY BERRYT NË FUSHË TË HAPUR

Përse ka rëndësi përhapja e Gojy berry në vendin tonë ?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 19/03/2024

Data e ri-publikimit: 19/03/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË PATATES VERORE

Patatja është parabimë shumë e mirë për të gjitha kulturat bujqësore, sidomos për drithrat sepse e le tokën të pastër nga barërat e këqija dhe të pasur me lëndë ushqyese. Cilat janë tre rregullat për mbjelljen e patates në verë?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 24/07/2023

Data e ri-publikimit: 07/08/2023

img
SI TË MBROJMË TOKËN NGA GËRRYERJA?

Cilët janë formacionet tokësore dhe roli i tyre në qëndrueshmërinë ndaj gërryerjes?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/06/2023

Data e ri-publikimit: 27/06/2023

img
Teknologjia e kultivimit të Rrepës në fushë të hapur

Përse rrepa meriton të  përhapet më shumë  në vendin tonë?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 07/05/2021

Data e ri-publikimit: 14/05/2023

img
Teknologjia e kultivimit të Rilkës në fushë të hapur

Përse rilka meriton të përhapet më shumë në vendin tonë?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 07/05/2021

Data e ri-publikimit: 07/05/2023

img
Teknologjia e kultivimit të Angjinarit në fushë të hapur

Përse angjinari meriton të ketë më shumë përhapje në vendin tonë?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 07/05/2021

Data e ri-publikimit: 07/05/2023

img
VARIETETET, MBJELLJA DHE KULTIVIMI I SALLATËS

Cila është struktura varietore e rekomanduar?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/04/2021

Data e ri-publikimit: 29/04/2023