Agrumet & Ullinjtë


img
Varietetet e mandarinave të kultivueshme në kushtet e vendit tonë

Cilat janë varietetet e mandarinave të kultivueshme në kushtet e vendit tonë?

Lexo më shumë

img
Teknologjia e Kultivimit tek Mandarina

Përse është i rëndësishëm kultivimi i mandarinës në një ambjent të qëndrueshëm?

Lexo më shumë

img
Kërkesat për lëndë ushqyese për agrumet

Cilat janë kërkesat gjatë vitit për elementë ushqyes për agrumet?

Lexo më shumë

img
Plehërimi i agrumeve

Përse është i rëndësishëm plehërimi i balancuar për agrumet?

Lexo më shumë

img
Varietetet e limonit të kultivueshëm në kushtet e vendit tonë

Cilat janë varietetet e limonit të kultivueshëm në kushtet e vendit tonë?

Lexo më shumë

img
Limoni, teknologjia e kultivimit

Limoni është një nga bimët më të rëndësishme të agrumeve. I njohur për vetitë e larta kurative.

Lexo më shumë

img
Përse duhet përdorur teknika tërhiq e vrit për kontrollin e mizës së ullirit (Atract and Kill)?

Vitet e fundit në mjaft vende që kultivojnë ullirin ka filluar të përdoret një teknikë e re për kontrollin e mizës ullirit duke realizuar kapjet masive të këtij dëmtuesi. Qëllimi i kësaj metode është të eliminojë insektet e rritura të mizës dhe kryesisht femrat duke reduktuar në këtë mënyrë vendosjen e vezëve dhe duke parandaluar  infeksionet.

Lexo më shumë

img
Mjedisi i kultivimit të agrumeve

Agrumet kultivohen si bimë me rëndësi të madhe ekonomike dhe vlera të larta ushqyese.

Lexo më shumë

img
Përse duhet përdorur teknika e kapjes masive të mizës mesdhetare?

Kjo teknikë garanton efektivitet dhe pastërti të frutave e të mjedisit.

Lexo më shumë