Tripsi i ullirit, dëmtues që po shfaqet me intensitet në ullishtet tona duke shkaktuar dëme të evidentueshme në kushtet e prodhimit.
Lexo më shumëData e publikimit: 21/03/2025
Data e ri-publikimit: 21/03/2025
Në raste të infeksioneve të rënda, mund të vërehen edhe ulje të prodhimit, si pasojë e dëmtimit të lastarëve një vjeçare, të cilët duke mos u zhvilluar normalisht pakësojnë prodhimin për vitin e ardhshëm.
Lexo më shumëData e publikimit: 21/03/2025
Data e ri-publikimit: 21/03/2025
Tripset kanë shumë armiq natyralë të cilët mund të mbajnë nën kontroll këtë dëmtues.
Lexo më shumëData e publikimit: 21/03/2025
Data e ri-publikimit: 21/03/2025
Njihuni me varietetet kryesore autoktone të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri.
Lexo më shumëData e publikimit: 18/03/2025
Data e ri-publikimit: 18/03/2025
Mbjellja e fidanëve në fushë
Lexo më shumëData e publikimit: 01/07/2020
Data e ri-publikimit: 05/03/2025
Njihuni me varietetet kryesore autoktone/tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri, vlerat dhe rëndësinë e tyre për tregun rajonal.
Lexo më shumëData e publikimit: 25/02/2025
Data e ri-publikimit: 25/02/2025
Frutat e kësaj peme zënë një vend të rëndësishëm në strukturën e konsumit të frutave. Ato përmbajnë 8-10% lëndë sheqerore, acide organike, lëndë azotike, lëndë minerale, vitaminat më kryesore A, B, C, si dhe lëndë aromatike të cilat ia rrisin më shumë vlerat e frutave të përpunuara në industrinë ushqimore.
Lexo më shumëData e publikimit: 25/02/2025
Data e ri-publikimit: 25/02/2025
Disa nga shërbimet kryesore janë punimi i tokë, ujitja, plehërimi, krasitja, kontrolli i sëmundjeve dhe dëmtuesve, etj.
Lexo më shumëData e publikimit: 25/02/2025
Data e ri-publikimit: 25/02/2025
Cilat janë disa nga sëmundjet kryesore të ftoit dhe Masat e parandalimit dhe kontrollit?
Lexo më shumëData e publikimit: 25/02/2025
Data e ri-publikimit: 25/02/2025
Cilat janë veçoritë e hundëgjatit (Otiorrhynchus cribricollis Gyll.) në kulturën e ullirit?
Lexo më shumëData e publikimit: 20/02/2025
Data e ri-publikimit: 20/02/2025