Bujqësi


img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË GËSHTENJËS

Vendi ynë ka kushte shumë të mira klimatike e tokësore për rritjen dhe prodhimin e gështenjës. Gështenja mund të konsiderohet si “bimë bamirëse” për njeriun dhe faunën e egër.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 01/07/2025

Data e ri-publikimit: 01/07/2025

img
SHËRBIMET AGROTEKNIKE TË GËSHTENJËS

Çfarë shërbimesh i kryhen gështenjës pas mbjelljes?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 01/07/2025

Data e ri-publikimit: 01/07/2025

img
VJELJA DHE RUAJTJA E FRUTAVE TË GËSHTENJËS

Për vjeljen e gështenjës mund të bëhet me dorë ose mekanike.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 01/07/2025

Data e ri-publikimit: 01/07/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË RUKETËS NË FUSHË TË HAPUR

Cilat janë kërkesat e ruketës për klimën, tokën dhe parabimën ?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 11/06/2025

Data e ri-publikimit: 13/06/2025

img
VARIETETET, MBJELLJA DHE KULTIVIMI I RUKETËS

Cila është struktura varietore e rekomanduar?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 11/06/2025

Data e ri-publikimit: 11/06/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË MUSHMOLLËS

Arsyeja pse kjo pemë duhet të kultivohet janë vlerat e saj shëndetësore. Mushmolla përmban proteina, karbohidrate, tanin, pektinë, acide organike dhe është e pasur me vitamina C dhe vitaminat e grupit B. Gjithashtu, ajo është burim i mirë i kaliumit, kalciumit, hekurit dhe magnezit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 02/06/2025

Data e ri-publikimit: 02/06/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË BARBUNJËS NË FUSHË TË HAPUR

Më poshtë do të lexoni të gjitha përfitimet shëndetësore të sjella nga përdorimi i barbunjave:

Lexo më shumë


Data e publikimit: 12/05/2025

Data e ri-publikimit: 12/05/2025

img
VARIETETET, MBJELLJA DHE KULTIVIMI I BARBUNJËS NË FUSHË TË HAPUR

Cila është struktura varietore e rekomanduar për barbunjën?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 12/05/2025

Data e ri-publikimit: 12/05/2025

img
VJELJA E PRODHIMIT TEK HURMA

Frutat duhet të vilen para fillimit të ngricave të forta sepse një ngricë e fortë mund të shkatërrojë plotësisht frutat.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 05/05/2025

Data e ri-publikimit: 05/05/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË HURMËS

Hurma është e pasur me: energji, kalcium, karbohidrate, sheqer, fibra dietike, proteina, vitamina: A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, dhe K. Përmban minerale si: kalcium, hekur, magnez, fosfor, potas, natrium, zink.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 05/05/2025

Data e ri-publikimit: 05/05/2025