TEKNOLOGJIA E PRODHIMIT


img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË BARBUNJËS NË FUSHË TË HAPUR

Më poshtë do të lexoni të gjitha përfitimet shëndetësore të sjella nga përdorimi i barbunjave:

Lexo më shumë


Data e publikimit: 12/05/2025

Data e ri-publikimit: 12/05/2025

img
VARIETETET, MBJELLJA DHE KULTIVIMI I BARBUNJËS NË FUSHË TË HAPUR

Cila është struktura varietore e rekomanduar për barbunjën?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 12/05/2025

Data e ri-publikimit: 12/05/2025

img
VJELJA E PRODHIMIT TEK HURMA

Frutat duhet të vilen para fillimit të ngricave të forta sepse një ngricë e fortë mund të shkatërrojë plotësisht frutat.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 05/05/2025

Data e ri-publikimit: 05/05/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË HURMËS

Hurma është e pasur me: energji, kalcium, karbohidrate, sheqer, fibra dietike, proteina, vitamina: A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, dhe K. Përmban minerale si: kalcium, hekur, magnez, fosfor, potas, natrium, zink.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 05/05/2025

Data e ri-publikimit: 05/05/2025

img
KËPUSHA E ULLIRIT (Aceria oleae (Nal.)

Këpusha e ulllirit është kthyer në një problem shqetësues, njohja dhe marrja e masave të kontrollit me kujdes është një domosdoshmëri për të ruajtur ekuilibrat e dëmtuesit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/04/2025

Data e ri-publikimit: 29/04/2025

img
SI ËSHTË NATYRA E DËMIT TË KËPUSHËS SË ULLIRIT (A.oleae)?

Cilat janë organizmat e dobishëm që ndikojnë në kontrollin e popullatës së këpushave të ullirit dhe strategjia e kontrollit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/04/2025

Data e ri-publikimit: 29/04/2025

img
VARIETETET AUTOKTONE TË KUNGULLIT

Njihuni me varietetet kryesore autoktone të specieve të kungullit që kultivohen në Shqipëri.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 23/04/2025

Data e ri-publikimit: 23/04/2025

img
TË USHQYERIT E BLETËVE NË PRANVERË

Të ushqyerit e bletëve është padyshim një nga operacionet më të rëndësishme të kryera në praktikat e bletarisë. Krahasuar me kafshët e tjera të kultivuara, bletarët kanë një avantazh të padiskutueshëm në atë që kolonitë nuk duhet të ushqehen rregullisht.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 07/04/2025

Data e ri-publikimit: 07/04/2025

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË FARËS SË ZEZË

Farat përmbajnë vaj esencial 0,5 – 1,6 % i cili përdoret në industrinë ushqimore dhe farmaceutike. Është përdorur si ilaç bimor për më shumë se 2000 vjet.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 01/04/2025

Data e ri-publikimit: 01/04/2025

img
MENAXHIMI I TRIPSIT TË ULLIRIT (LIOTHRIPS OLEAE COSTA)

Tripsi i ullirit, dëmtues që po shfaqet me intensitet në ullishtet tona duke shkaktuar dëme të evidentueshme në kushtet e prodhimit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 21/03/2025

Data e ri-publikimit: 21/03/2025