Një nga faktorët që çon në uljen e cilësisë së prodhimit bimor, është edhe abuzimi me përdorimin e tepërt të plehrave kimike dhe kryesisht ato azotike. Ndër kulturat më të ndjeshme në këtë drejtim, janë perimet e sidomos ato gjethore.
Lexo më shumëData e publikimit: 22/09/2023
Data e ri-publikimit: 25/09/2023
Avantazhet e diellëzimit:
Lexo më shumëData e publikimit: 14/08/2023
Data e ri-publikimit: 17/08/2023
Metodat që përdoren për kontrolline nematodës gungore janë ato:
Lexo më shumëData e publikimit: 14/08/2023
Data e ri-publikimit: 17/08/2023
Diellëzimi është një alternativë fizike e suksesshme për kontrollin e nematodës gungore duke garantuar higjenizim dhe siguri për konsumatorin.
Lexo më shumëData e publikimit: 14/08/2023
Data e ri-publikimit: 17/08/2023
Ushqyerja e balancuar e bimës
Lexo më shumëData e publikimit: 23/06/2021
Data e ri-publikimit: 10/08/2023
Cilët janë formacionet tokësore dhe roli i tyre në qëndrueshmërinë ndaj gërryerjes?
Lexo më shumëData e publikimit: 27/06/2023
Data e ri-publikimit: 27/06/2023
Shalqiri është një kulturë shumë e përhapur në Shqipëri. Ai prodhohet kryesisht në zonat bregdetare, në fushë të hapur dhe në mjedise të mbrojtura.
Lexo më shumëData e publikimit: 19/04/2021
Data e ri-publikimit: 09/06/2023
Fidanishtja është e krijuar enkas me kushtet e përshtatshme, të cilat sigurojnë rritjen e një fidani cilësor dhe të shëndetshëm.
Lexo më shumëData e publikimit: 19/04/2021
Data e ri-publikimit: 06/06/2023
Ç’janë rregullatorët e rritjes së bimëve?
Lexo më shumëData e publikimit: 25/05/2023
Data e ri-publikimit: 25/05/2023
Evitoni vjeljen e frutave të tejpjekur dhe atyre të dëmtuar nga faktorë të ndryshëm.
Lexo më shumëData e publikimit: 22/06/2020
Data e ri-publikimit: 11/05/2023