Perimet e serrës


img
Vjelja dhe tregtimi i shalqirit

Çfarë duhet të dini kur tregtoni shalqi?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 22/10/2021

img
Si ta parandalojmë dhe luftojmë nematodën parazitare në perime?

Nematoda e nyjes rrënjore shkaktohet nga Meloidogyne, një parazit i ngjashëm me krimbin e rrumbullakët.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
Si të parandaloni dhe të luftoni sëmundjet që prekin bimën e shalqirit?

Disa nga sëmundjet që prekin shalqirin e serës dhe këshilla për t’i parandaluar dhe luftuar

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
Skemat plehëruese të shalqirit

Që fidanët tuaj të rriten shëndetshëm dhe mundësia që ato të infektohen, duhet një ambjent i pastër.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
Kultivimi i shalqirit në serra

Shalqiri është një kulturë shumë e përhapur në Shqipëri. Ai prodhohet kryesisht në zonat bregdetare, në fushë të hapur dhe në mjedise të mbrojtura.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
SHARTIMI I SHALQIRIT

Arsyet kryesore që nxisin shartimin e shalqirit

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
TENDENCAT E REJA TË VARIETETEVE TË SHALQIRIT

Të gjithë kultivarët e mëposhtëm garantojnë çmim shitje më të lartë se shalqiri tradicional.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
RËNDËSIA E PRODHIMIT TË FIDANIT NË FIDANISHTE

Fidanishtja është e krijuar enkas me kushtet e përshtatshme, të cilat sigurojnë rritjen e një fidani cilësor dhe të shëndetshëm.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 20/10/2021

img
Virusi Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV)

Virusi ToBRFV është shfaqur kohët e fundit në bujqësi dhe prek kryesisht domaten.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 30/09/2021

img
Mbjellja e fidanit të patëllxhanit

Çfarë duhet të bëni përpara se të mbillni fidanin në serra?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 05/09/2021