Artikujt për etiketën: Përgatitja_e_tokës_për_mbjellje


img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË LULEDIELLIT

Luledielli është një kulturë fitimprurëse për fermerët sepse ajo ka  përdorime të shumta, nga vaji ushqimor, farat e deri tek ushqimi për bagëtinë.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/02/2024

Data e ri-publikimit: 29/02/2024

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË TRUMZËS

Cilat janë kërkesat e trumzës ndaj faktorëve të mjedisit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/12/2023

Data e ri-publikimit: 27/12/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË HITHRËS

Cilat janë shërbimet dhe përkujdesja që i bëhet hithrës?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 31/10/2023

Data e ri-publikimit: 01/11/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË KAMOMILIT

Cilat janë disa nga vlerat e kamomimilit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 03/10/2023

Data e ri-publikimit: 03/10/2023

img
SËMUNDJET DHE DËMTUESIT KRYESORË TË MËLLAGËS SË BARDHË DHE MENAXHIMI I TYRE

Në prodhimtarinë organike, vetëm masat agroteknike, mekanike dhe biologjike lejohen të zbatohen në mbrojtjen nga sëmundjet, barërat e këqija dhe dëmtuesit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/08/2023

Data e ri-publikimit: 29/08/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË RIGONIT

Gjatë përgatitjes duhet pasur kujdes që të shmangen sa të jetë e mundur mundësinë e formimit të pellgjeve ujore sepse rigoni është shumë i ndjeshëm ndaj lagështirës së tepërt dhe në raste të tilla kalbëzimi i sistemi rrënjorë do të jetë i pa-evitueshëm.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 03/07/2023

Data e ri-publikimit: 06/07/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË MELISËS (BARI I BLETËS)

Pse merr rëndësi kultivimi i melisës? Cilat janë kërkesat e melisës për klimën dhe tokën?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 29/05/2023

Data e ri-publikimit: 29/05/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË CIANIT

Lule ciani ka përdorime të shumta. Lulet e kësaj bime mund të konsumohen të gjalla ose të gatuara. Petalet e lules përdoren në sallata për t’i dhënë një ngjyrë tërheqëse, por edhe në ëmbëlsira. Lulekina përdoret edhe në formën e çajit.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 24/04/2023

Data e ri-publikimit: 26/04/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË LAVANDËS

Cilat janë disa nga arsyet kryesore të kultivimit të lavandës në vendin tonë?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 03/04/2023

Data e ri-publikimit: 03/04/2023

img
TEKNOLOGJIA E KULTIVIMIT TË SHEREBELËS

Sherebela përdoret për shërimin e shumë sëmundjeve. Cilat janë kërkesat e sherebelës ndaj faktorëve të mjedisit?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 27/02/2023

Data e ri-publikimit: 16/03/2023