Artikujt për etiketën: Teknologjia_e_prodhimit


img
Mbrojtja nga sëmundjet dhe dëmtuesit tek molla

Sëmundjet e dëmtuesit tek molla ulin ndjeshëm prodhimin dhe cilësinë e frutave, prandaj parandalimi i tyre është i rëndësishëm.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 16/07/2020

Data e ri-publikimit: 12/08/2022

img
DEZINFEKTIMI NË FERMAT E GJEDHIT

Përse është i nevojshëm dezinfektimi në ambjentet e mbarështimit të kafshëve të fermës?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 12/08/2022

Data e ri-publikimit: 12/08/2022

img
PËRBËRJA DHE PËRDORIMET E QUMËSHTIT TË BLETËS

Përbërësit kryesorë të qumështit të bletës janë uji, proteinat, sheqernat, yndyrnat dhe kripërat minerale.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 10/08/2021

Data e ri-publikimit: 11/08/2022

img
QUMËSHTI I BLETËS, PRODHIMI DHE RËNDËSIA E TIJ PËR ORGANIZMIN E NJERIUT

Çfarë është qumështi i bletës?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 10/08/2021

Data e ri-publikimit: 11/08/2022

img
Sëmundjet e patëllxhanit, parandalimi dhe luftimi

Si të parandaloni dhe të luftoni sëmundjet që prekin bimën e patëllxhanit në serra?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 10/02/2021

Data e ri-publikimit: 10/08/2022

img
Skemat plehëruese të patëllxhanit

Si duhet t’i ushqeni në mënyrën e duhur fidanët e patëllxhanit në serra?

Lexo më shumë


Data e publikimit: 10/02/2021

Data e ri-publikimit: 10/08/2022

img
Vjelja, standardizimi dhe transporti i patëllxhanit

Vjelja e patëllxhanit mund të bëhet në fazën fiziologjike, kur patëllxhani ka marrë madhësinë dhe ngjyrën e tij karakteristike.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 10/02/2021

Data e ri-publikimit: 10/08/2022

img
Teknologjia e kultivimit të arrës

Arra si kulturë pemëtarie është me një rëndësi të shumëfishtë.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 09/02/2021

Data e ri-publikimit: 09/08/2022

img
VJELJA DHE RUAJTJA E PRODHIMIT TEK ARRA

Si rregull, traditë, në vendin tonë ka qenë që vjelja të fillojë kur frutat e para fillojnë e bien në tokë. Gjithashtu në praktikë si metodë për vjeljen e frutave të arrës është shkundja me shkopinj të gjatë (purteka) dhe mbledhja e frutave në tokë me dorë. Kjo metodë konsiderohet e rrezikshme pasi dëmton sythat prodhues dhe lëvoren e pemës. Gjithashtu edhe pastrimi nga sharku bëhet me dorë.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 09/02/2021

Data e ri-publikimit: 09/08/2022

img
RISITË NË KULTIVIMIN E DOMATES DHE TENDENCAT E REJA TË VARIETETEVE

Domatja është bima më e kultivuar në Shqipëri, duke zënë 70% të sipërfaqes së serrave.

Lexo më shumë


Data e publikimit: 09/02/2021

Data e ri-publikimit: 09/08/2022