Histori Suksesi: Agroturizëm dhe kamping në Korçë
“Falë mbështetjes me inpute bujqësore nga Projekti FiAS me JICA-n, po ngre një pemishte me qershi japoneze.”

Në aksin kombëtar Korçë - Sarandë, vetëm 6 km larg qendrës së qytetit të Korçës, ndodhet Vila Verd. Takohemi me sipërmarrësen më të re të zonës, znj. Olja Demirazi e cila na tregon rreth aktivitetit të saj. 

Vila Verd është shndërruar prej dy vitesh në një nga bujtinat më mikpritëse të zonës. Kryesisht sezoni dimëror është thuajse më intensivi dhe punët për një sezon të mbarë fillojnë qysh në verë, me përgatitjen e zahireve. Ushqimi është tradicional, me produkte organike dhe me mjeshtërinë e kuzhinës vendase.

“Veçantia e kësaj bujtine është ofrimi i kampingut. Mjafton të vizitoni faqet zyrtare të Vila Verd në media sociale dhe mrekulloheni nga turistë nga e gjithë bota qe pushojnë dhe argëtohen. 

Jemi një agro-turizëm që ofron një cikël të mbyllur: kamping, akomodim dhe kuzhinë tradicionale me produktet tona organike”, shprehet Olja. 

 

Vila Verd ishte mes një larmishmërie pemësh frutore, si hurma, pjeshke, arra, qershi dhe rrush. Ky i fundit përpunohej për raki dhe ofrohej në bujtinë “home-made”.

Bashkëpunimi me FED invest ka nisur herët dhe falë seriozitetit dhe profesionalizmit nga të dyja palët, Olja ishte ndër të parat që u prezantua me platformën digjitale ABA Online. “ABA Online më këshillon lidhur me teknologjitë e prodhimit. Vila Verd është mës pemishteve dhe vreshtave. Informacioni në ABA Online është me interes. Madje ishte pikërisht njoftimi publik në ABA online lidhur me skemën e inputeve, që më bëri të aplikoj për skemën”, - shprehet Olja. 

“Falë mbështetjes me inpute bujqësore nga Projekti FiAS me JICA-n, po ngre një pemëtore me qershi japoneze. Kam blerë disa fidanë të këtij varieteti japonez, pasi kurorat lart do i japin shumë hijeshi kampingut. Për fat, ky varietet është gjithashtu shumë mirë i përshtatshëm për klimën e ftohtë të Korçës”.

I urojmë Oljas dhe familjes së saj shumë suksese në aktivitetin e agro-turizmit, si një vlerë e shtuar për turizmin ne zonë.

Data e publikimit: 28/06/2021


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale: