PËRDORIMI I RREGULLATORËVE TË RRITJES SË INSEKTEVE
                                                                         REGJISTROHUNI KËTU për të shfletuar rubrikat e tjera të platformës.

Përdorimi i rregullatorëve të rritjes së insekteve është një alternativë mëse e domosdoshme në kushtet e fermave tona. Kjo alternativë bën të mundur uljen e dinamikës së popullatave të dëmtuesve në mënyrë të shpejtë dhe pa patur probleme në lidhje me sigurinë ushqimore dhe mjedisin.

Çfarë janë rregullatorët e rritjes së insekteve?

  • Rregullatorët e rritjes së insekteve dhe këpushave janë insekticide ose akaricide që imitojnë hormonet tek insektet e reja.
  • Ata pengojnë rritjen dhe riprodhimin.
  • Kontrollojnë shumë specie insektesh dhe këpushash.
  • Parandalojnë riprodhimin, çeljen e vezëve dhe kalimin e stadeve nga një stad në tjetrin.
  • Adultet mbijetojnë trajtimeve, por vezët që prodhojnë mund të mos mbijetojnë.
  • Ndonjëherë adultet bëhen steril.
  • Vezët nuk çelin dhe nëse çelin, insekti i ri nuk mbijeton.
  • Larvat nuk zhvillohen, ngordhin shpejt ose nuk kalojnë stadin pasardhës.
  • Pengon kalimin nga stadi pupë në adult.

Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë Cili është mekanizmi i veprimit të rregullatorëve, si i ndajmë ato dhe ku përdoren.

Data e publikimit: 16/03/2023


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

Vjelja e sherebelës

Është e detyrueshme një vjelje në fundvjeshtë pasi eliminojmë deri 90% daljen e kërcejve lulore në pranverën e vitit pasardhës.

Lexo më shumë

Cili është mekanizmi i veprimit të rregullatorëve, si i ndajmë ato dhe ku përdoren?

Bazuar në mekanizmin e veprimit ndahen:

Lexo më shumë

Vajrat e bardhë mineralë

Si veprojnë vajrat e bardhë mineralë në kufizimin e rezervave dimëruese?

Lexo më shumë

Nga se përbëhen vajrat e bardhë mineral dhe ndikimi i tyre në mjedis?

Nga se përbëhen vajrat e bardhë mineral dhe ndikimi i tyre në mjedis?

Lexo më shumë