Dhitë janë kafshë që konsumojnë “pa naze”, ato shfrytëzojnë mirë burimet e ushqimeve duke i shndëruar ato në vlera ushqyese përmes qumështit dhe mishit, që vlerësohen për cilësitë e tyre e sidomos “yndyrën e mirë”. Dhitë konsumojnë çdo gjë të ngrënshme që ju ofrohet, por ju duhet të mbani parasysh disa parime lidhur me të ushqyerit e tyre:
Klikoni këtu në se dëshironi të dini më shumë për Kërkesat e Dhive për Ushqim.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Keni interes të njiheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri si dhe me një informacion të shkurtër për kultivimin e tyre? Kërkoni të njiheni me vlerat dhe rëndësinë e tyre për tregun rajonal?
Lexo më shumëAguliçja (latinisht Primula officinalis) është bimë barishtore shumëvjeçare që rritet e lartë 10 - 30 cm. Aguliçja është ndër lulet e para që lulëzon para ardhjes së pranverës. Emri vjen nga fjala latine “primus”, që do të thotë “i parë”. Lulëzon në periudhën prill-maj.
Lexo më shumëCilësia e prodhimit varet kryesisht nga kushtet e tharjes. Në asnjë rast tharja nuk mund të bëhet në dritë të madhe apo në diell.
Lexo më shumëCilat janë vlerat e qiqrës?
Lexo më shumë