REGJISTROHUNI KËTU për të shfletuar rubrikat e tjera të platformës.
Kositja dhe manipulimi i jonxhës, janë momente shumë të rëndësishme për të siguruar cilësinë e saj. Duke qënëse vlerat ushqyese proteinike ndodhen në gjethen e jonxhës, bëni kujdes ta ruani atë gjatë kositjes, tharjes dhe transportit.
Çfarë duhet të mbani parasysh gjatë kositjes?
Nëse do të prodhoni vetë fare jonxhe në fermë, ju këshillojmë:
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Duke ndarë me ju një përmbledhëse të tillë të situatave që hasin fermerë të ndyshëm me tufat e tyre, ju mund ti paraprini ngjarjeve në fermën tuaj dhe të jeni të përgatitur për t'i përballuar ato në kohë.
Lexo më shumëÇfarë duhet mbajtur parasysh gjatë hyrjes së kafshëve, materialeve riprodhuese si dhe produkteve me origjinë shtazore në vendet e BE-së nga vendet jashtë tij.
Lexo më shumëPër mbrojtjen e shëndetit të njerëzve, Parlamenti Europian dhe Këshilli kanë përgatitur rregulla uniform për të siguruar mbrojtjen e konsumatorëve nga efektet potenciale të këtyre mbetjeve.
Lexo më shumëKeni hasur në vështirësi për depozitimin e bimëve pasi është vjelur produkti në sera? Ju shqetëson prania e jashtëqitjeve të kafshëve të fermës të papërpunuara?
Lexo më shumë
Kshillat tuaja jane te nevojshme per te gjithe fermeret.
-Gjon Marku