TRAJTIMI I BLETËVE ME ACIDIN OKSALIK NË FORMËN E SUBLIMATIT PËR LUFTIMIN E VARROATOZËS - VIDEO PRAKTIKE
Në këtë video paraqitet mënyra e përdorimit të acidit oksalik në formën e sublimatit, modelet e ndryshme të sublimatorëve, koha më e përshtatshme për trajtimet, masat mbrojtëse që duhet të marrë operatori. Luftimi i varroatozës së bletëve me acidin oksalik në formën e sublimatit duhen parë si një mundësi më shumë për të shmangur njëkohësishtë mbetjet e dëmshme në produktet e bletarisë.

Data e publikimit: 01/06/2021


Lini një koment


Komente të mëparshme
Resprkte per Doktorin .

-Judovnik Hajdari

Faleminderit dr.Pellumb Aleksi. Gjithmone te qarta dhe me vlera mesimet tuaja!

-Fatmir Mehmetaj

Pershendetje E.kam perdor kete.metode ne periudhen e.dimrit...nuk pata.rezultate.te.mira..ndoshta.gabova ne.perdorim...

-Flamur cekani

Njekohesisht koplimentoi organizatorin, shokun tone, Ramazan Hoxha, drejtuesen e takimit znj. Ornela Gjika, si dhe referuesin ne demostrimin praktik.

-Besim Shahini

Perdorimi i acidit oxalik ne mbrojtjen e bleteve nga Vorroatoza, eshte nje praktike me vlera shkencore, e cila ndikon ne mbarshtrimin, zhvillimin dhe rritjen e prodhimit te sektorit te bletarise.

-Besim Shahini

Perdorimi i acidit oxalik ne mbrojtjen e bleteve nga Vorroatoza, eshte nje praktike me vlera shkencore, e cila ndikon ne mbarshtrimin, zhvillimin dhe rritjen e prodhimit te sektorit te bletarise.

-Besim Shahini


Shpërndaj në rrjetet sociale:

HIRI I HARDHISË (Uncinula necator)

Hiri, i shkaktuar nga një kërpudhe ascomicete që bën pjesë në familjen erisifacee, është një nga problemet kryesore për mbrojtjen e hardhisë nga kërpudhat parazitare.

Lexo më shumë

Menaxhimi i sëmundjeve të vrugut dhe hirit tek hardhia

Sëmundjet më kryesore dhe më të rrezikshme që prekin bimën e hardhisë janë vrugu dhe hiri.

Lexo më shumë

SHËRBIMET AGROTEKNIKE DHE VJELJA E PRODHIMIT TEK BAJAMJA

Nga niveli i shërbimeve agroteknike varet koha e hyrjes në prodhim, jetëgjatësia e pemishtes, koha e shfrytëzimit, prodhueshmëria e pemishtes së bajameve, si dhe kostoja e prodhimit.

Lexo më shumë

KAMPIONIMET NË ZGJOIN E BLETËS - VIDEO PRAKTIKE

Të mësojmë më herët mbi praninë e një sëmundjeje në parkun tonë të bletëve

Lexo më shumë