ABA Online më informoi lidhur me Skemën e Mbështëtjes së Inputeve Bujqësore
Udhëtojmë drejt fshatit Kërkovë, të rrethit të Vlorës. Takohemi me z. Ndriçim Xhaferri, një nga blegtorët më punëtorë të zonës. 

Prezantohemi me Kreshnikun, djalin e madh të familjes, i cili pas kthimit nga emigracioni, vazhdon në gjurmët e babait të tij për tu marrë me aktivitetin e mbashështimit të të imtave. Partner i ngushtë i rrugëtimit në rritjen e aktivitetit të familjes Xhaferri ka qënë FED invest. Përmes financimit të vazhdueshëm që në 2015, bashkëpunimi dypalësh sa vjen dhe forcohet edhe më shumë. 

Familja Xhaferri tregon se ka bashkëpunuar që herët në vitet e para të tranzicionit me projektet e Bankës Botërore dhe Organizatës së Kombeve të Bashkuara, një projekt i quajtur “Qingjat e Jonit”. “Edhe pas largimit te projektit, ne vetëfinanconim vazhdimësinë e këtij projekti për të marrë asistencë teknike, duke paguar kontribut vullnetar në shoqatën tonë. ABA Online është risia më e fundit teknologjike, që na ndihmon në punën tonë të përditshme me informacion të nevojshëm dhe në kohë reale”, tregon Kreshniku. “ABA Online më informoi lidhur me Skemën e Mbështëtjes së Inputeve Bujqësore dhe falë aplikimit në kohë kam përfituar.”

Familja Xhaferri ka rreth 600 krerë dele. “Kullotën e kemi të mirë, realizojmë të gjitha shërbimet veterinare të deleve dhe i mbajme me regjim gjysëm stallor”, tregon Kreshniku. “Prandaj edhe kërkesa e tregut për qumshtin tonë është e lartë”. Qumështin e tregton tek një baxho e zonës dhe pagesat janë të rregullta. Edhe pse aktivitet familjar, familja Xhaferri punëson edhe barinj sezonalë, përgjithësisht gjatë kohës së shtegëtimit.

Në të ardhmen e afërt, familja Xhaferri, kërkon të rrisë aktivitetin dhe të investojë në prokurimin e një dhomë frigoriferike. Gjithashtu për të ecur me kërkesën e tregut, Kreshniku tregon se gjithashtu kërkon të merret me agroturizëm dhe partneri më besnik vazhdon të jetë FED invest.

I urojmë familjes Xhaferri shumë suskese në punën e tyre.

Data e publikimit: 15/05/2022


Lini një koment


Komente të mëparshme
hclz2we

-🍓 Alyssa want to meet you! Click here: https://clck.ru/dZ7Yu?h=fcfca908a0592810770bef5dcffba8d6- 🍓


Shpërndaj në rrjetet sociale: