VJELJA DHE AMBALAZHIMI i domates
Pse ka rëndësi momenti i vjeljes së domates?

  • Vonesa në vjelje ul aftësinë ruajtëse
  • Vjelja e parakohshme çon në uljen e cilësisë së prodhimit.

Rendimenti i domates së fushës varion nga 30-80 kv/dynym por në disa raste edhe më shumë.

Si duhen ambalazhuar?

  • Preferohen arka kartoni me peshë 5-6 kg për arkë, të mbuluara me qese celofon, e cila ndihmon në ruajtjen e freskisë së frutit.
  • Arkat e kartonit duhet të jenë cilësore, rezistente për transportet në distanca të gjata dhe të plotësojnë standartet e sigurisë ushqimore.

Data e publikimit: 01/07/2021


Lini një koment


Komente të mëparshme
Shume bukur

-Alban mici

Përshëndetje, më pēlqeu shum si e keni shkruar per domaten per semundjet,preparatet per zhdukjen e semundjes etj.. Doja te t’ju pyes a mund te me gjeni ne pergjithesi per perimet te shkruani për shembull perimet ne cilēn vit dhe në Kosov sa hektar jan mbjellur me perime? Si Hyrje me nevojitet kjo gjë. Te lutem më ktheni pergjigje.

-Diana


Shpërndaj në rrjetet sociale:

LËNDËT USHQYESE DHE PËRFITIMET PREJ MJALTIT

Karakteristikat e mjaltit

Lexo më shumë

MJALTI DHE VLERAT E TIJ

Përfitimet nga mjalti dhe vlerat e tij ushqyese

Lexo më shumë

KËSHILLA PËR HIGJENIZIMIN E SERRËS – VIDEO PRAKTIKE

Video praktike ka për qëllim të tregojë realizimin e higjenizimit në serra, si operacioni me efektiv për parandalimin e sëmundjeve dhe dëmtuesve të ndryshëm.

Lexo më shumë

Këshilla për Parandalimin e Mastitit në Gjedh - Video Praktike

Në këtë video praktike të përgatitur nga Qendra ABA merrni informacion mbi shkaktarët e mastitit dhe rekomandime për masat që duhet të merrni për parandalimin tij.

Lexo më shumë