Si duhet të bëhet vjelja e sallatës që të konsumohet e freskët?
Vlejla zakonisht duhet të bëhet në moshën 45-65 ditë pas mbjelljes së fidanit në vëndin e përhershëm.
Në lidhje me ruajtjen, sallatat si rezultat i frymëmarrjes intensive, nuk qëndrojnë për një kohë të gjatë në ruajtje. Prandaj ato duhet të dërgohen menjëherë në treg në jo më shumë se 1-2 ditë. Nëse bimët futen në qese plastike të vrimëzuara, ato mund të ruhen nëpër dhoma frigoriferike në temperaturën 2-3°C dhe lagështirën ajrore 95-100% deri në 10-12 ditë.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Keni interes të njiheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri si dhe me një informacion të shkurtër për kultivimin e tyre? Kërkoni të njiheni me vlerat dhe rëndësinë e tyre për tregun rajonal?
Lexo më shumëCilat janë vlerat e qiqrës?
Lexo më shumëCilat janë sëmundjet, simptomat dhe masat e kontrollit?
Lexo më shumëJeni të interesuar të njheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri si dhe me një informacion të shkurtër për kultivimin e tyre?
Lexo më shumë