Patëllxhani është një kulturë që kultivohet në serra, por edhe në fushë të hapur. Kjo kulturë përdoret për konsum të freskët, por edhe në industrinë ushqimore. Duke qënë se patëllxhani i përket familjes Solanaceae, ai ndan karakteristika me specin dhe domaten.
Si mund të kategorizohen llojet e patëllxhanit?
Patëllxhani ka një larmishmëri formash dhe ngjyrash, por mund ti klasifikojmë në tre kategori të maëdha.
1. Sipas formës:
![]() | 2. Sipas ngjyrës:
|
3. Sipas hershmërisë
Fermerët shqiptarë zgjedhin ta mbjellin patëllxhanin vetëm në një sezon. Në varësi të zonave dhe mikroklimave, mbjellja e fidanit kryhet në janar-mars në mënyrë që bima të japë prodhim në muajt maj-korrik. Në varësi të zgjedhjeve të fermerit, vjelja mund të vazhdojë deri në fund të nëntorit, duke qënë se patëllxhani është një bimë me cikël të gjatë.
Klikoni këtu nëse dëshironi të dini më shumë mbi Mbjelljen e fidanit të patëllxhanit.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Çfarë duhet të mbani parasysh gjatë kositjes?
Lexo më shumëPara se të filloni kultivimin e jonxhës, ju rekomandojmë të mbani parasysh se...
Lexo më shumëA e dini se nga përmbysja e një hektari jonxhë ju i keni siguruar tokës rreth 120 kv lëndë organike?
Lexo më shumëSëmundjet e agrumeve shkaktojnë dëme të konsiderueshme si në aspektin sasior ashtu dhe në aspektin cilësor.
Lexo më shumë
It's really a cool and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing. Bayer Leverkusen kläde
-Carissa
Great weblog here! Also your website quite a bit up very fast! What web host are you the usage of? Can I get your affiliate link for your host? I want my website loaded up as fast as yours lol Arsenal tröja
-Tami