Trajnim online për fermerët që mbarështojnë gjedhë “Riprodhimi baza e një tufe të suksesshme”


Event: 09/07/2021 - 09/08/2021Data e aktivitetit: 9 korrik 2021, ora 12:00 – 14:00
Vendi: Aplikacioni zoom 

Trajnimi do të përqëndrohet në:

  • Rëndësinë që ka riprodhimi në krijimin e një tufe efiçente dhe sipas kërkesave të tregut (qumësht, mish, prodhim i dyfishtë, yndyrë proteinë, karakteristika trupore);
  • Si të garantojmë përmirësiminin gjenetik në fermë për rracat e qumëshit dhe ato të mishit (zbulimi i afshit, mbajtja e të dhënave, bashkëpunimi me teknikun e Inseminimit Artificial).
  • Numëri i Inseminimeve të pranuara
  • Çfarë duhet mbajtur parasysh në përzgjedhjen e demave për inseminimin artificial si dhe në përzgjedhjen e viçave femra/mëshqerrave për mbarë;
  • Çfarë të dhënash duhet të kërkojmë nga teknikët e inseminimit artificial;
  • Cilat janë teknologjitë bashkëkohore dhe efiçenca e tyre?

Data e publikimit: 06/07/2021


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale: