REGJISTROHUNI KËTU për të shfletuar rubrikat e tjera të platformës.
Pse ka rëndësi momenti i vjeljes së pjeprit?
Rendimenti i pjeprit ndryshon në varësi të kultivarit, kushteve klimatike e tokësore dhe teknologjisë së kultivimit. Mesatarisht nga pjepri i kultivuar në fushë merren 30-40 kv/dynym por, në disa raste edhe 50/dynym.
Ruajtja e frutave të pjekur mbas vjeljes, me gjithë intensitetin shumë të ulët të frymëmarrjes varet edhe prej temperaturës së mjedisit për 2-3 javë, mund të realizohet në mjedise në temperaturë 20-5°C dhe lagështi relative ajrore 85-90%, me një ambalazhim të kujdesshëm e të veçantë të frutave.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Keni interes të njiheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri si dhe me një informacion të shkurtër për kultivimin e tyre? Kërkoni të njiheni me vlerat dhe rëndësinë e tyre për tregun rajonal?
Lexo më shumëJeni të interesuar të njheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri si dhe me një informacion të shkurtër për kultivimin e tyre?
Lexo më shumëPërse ka rëndësi përhapja e Gojy berry në vendin tonë ?
Lexo më shumëFermeri që vendos të mbjellë gojy, duhet të ketë parasysh këta veçori të tij:
Lexo më shumë