VJELJA DHE AMBALAZHIMI i PRODHIMIT TË PATËLLXHANIT




Vjelja në momentin e duhur është e rëndësishëme për marrjen e rendimentit sa më të lartë të prodhimit. 
Pse ka rëndësi momenti i vjeljes së patëllxhanit?

  • Vjelja bëhet në pjekjen teknike.
  • Vonesa në vjelje prish cilësinë e frutave.

Si duhen ambalazhuar?

  • Frutat e vjelë vendosen me kujdes në arka kartoni në 4-5 rrjeshta me qëllim që të mos dëmtojnë njëra tjetrën.
  • Kur shtypen frutat e patëllxhanit nga brenda fillojnë të nxihen duke prishur cilësitë tregtare

Data e publikimit: 06/08/2024


Lini një koment


Shpërndaj në rrjetet sociale:

VARIETETET AUTOKTONE TË PATËLLXHANIT

Keni interes të njiheni me varietetet kryesore autoktone apo tradicionale të specieve të kulturave perimore që kultivohen në Shqipëri? Kërkoni të njiheni me vlerat dhe rëndësinë e tyre për tregun rajonal?

Lexo më shumë

SHARTIMI NË KULTURA TË NDRYSHME

Bimë më rezistente ndaj infeksioneve të tokës dhe sëmundjeve të tjera

Lexo më shumë

Vjelja, standardizimi dhe transporti i patëllxhanit

Vjelja e patëllxhanit mund të bëhet në fazën fiziologjike, kur patëllxhani ka marrë madhësinë dhe ngjyrën e tij karakteristike.

Lexo më shumë

Sëmundjet e patëllxhanit, parandalimi dhe luftimi

Si të parandaloni dhe të luftoni sëmundjet që prekin bimën e patëllxhanit në serra?

Lexo më shumë