Nga cilësia e silazhit varet vlera e tij në të ushqyerit e gjedhit. Cilësia fillon me momentin e përgatitjes së silazhit.
Manipulimi dhe përdorimi i silazhit janë po aq të rëndësishëm për ruajtjen e cilësisë së tij. Përmes vlerësimit të pH, temperaturës, ngjyrës dhe aromës keni vlerësuar praktikisht cilësinë e silazhit të përgatitur.
Shpërndaj në rrjetet sociale:
Ofrimi i melasës shërben shërben si një prej mundësive për plotësimin e këtyre mungesave duke mundësuar përmirësime në drejtime të ndryshme të aktivitetit të lopëve, të cilat sjellin si rezultat shtimin e sasisë së qumështit të prodhuar.
Lexo më shumë
Cilat janë disa nga mënyrat e përzierjes së Melasës me drithërat që prodhoni vetë në fermë (ose blini nga ferma të tjera, ose furnizuesit e inputeve bujqësore)?
Lexo më shumë
Në ndërtimin e stallave mbani parasysh respektimin e normave bazë që lidhen me hapsirën e nevojshme sipas kategorisë së kafshëve, hapsirat për ushqim e ujë-pirje, për t'i siguruar atyre kushte të përshtatshme për prodhim e riprodhim si dhe mirëqenie të përgjithshme.
Lexo më shumë
Çfarë janë lythat dhe si mund t'i parandalojmë?
Lexo më shumë
Eshte nje nga temat me shum rendsi per pregatitjen e bazes ushqimore per blektorin Silazhi imisrit kalli ze gati 60 -70 te bazes ushqimore ne blektori pastaj vlerat ushqyse varen shum nga pregatitja rujtja etij qe kane shum rendsi Faktor tjeter eshte dhe silazhi pranveror qe fillon nga dt 25 maji deri me 10 qershor kulturat kryesore per kete silazh jane Tershera Thekra Elbi Kockulla dhe barerat e Livadheve ka rendsi te vecant qe korrja e tyre te behet ne fazen e dyllit sepse ka sasi te madhe te proteinave qe ndikojne tek prodhimi i qumshtit dhe te mishit edhe ketu ka shum rendsi pregatitja duhet pas 24 ore pas korrjes te behet silzhi ikombinuar me keto bime sepse largohet aciditeti dhe nje pjese lageshtirrs mbron kafshet nga nje diarre e mudshme Keto komente po beje nga eksperienca ime gjete viteve
-Ramazan Hoxha