Vjelja e prodhimit tek pjeshka




Frutat duhet të jene në pjekjen për konsum, d.m.th. frutat të kenë marre pjekurinë, ngjyrën dhe shijen e duhur. Vjelja  duhet të bëhen vetëm me dorë. Për këtë qëllim është e detyrueshme të përdoren kosha, shporta dhe lloje të tjera ambalazhesh me qëllim që frutat e vjela të mos dëmtohen gjatë procesit të tregtimit. Për frutat e bërthamoreve, nuk këshillohet fshirja e tyre, sepse së bashku me procesin e fshirjes largohet edhe shtresa e sipërme e frutave e cila quhet purinë (shtresa e dyllit).

Pas vjeljes frutat i nënshtrohen seleksionimit, ku hiqen të gjithë kokrrat e shtypura, të deformuara, të kalbura  dhe të pa pjekura mirë. Pastaj frutat ambalazhohen në arka plastike ose kartoni të forta.

Data e publikimit: 17/07/2024


Lini një koment


Komente të mëparshme
une kam 28 vjet qe punoj me kultivimin e pjeshkeve dhe di shume gjera per to di edhe krasitjet europiane si italiane apo spanjolle edhe greke sistemet e vjetra te krasitjes edhe sistemet e reja respekte per faqen tuaj elektronike

-AGRON HANI

une kam 28 vjet qe punoj me kultivimin e pjeshkeve dhe di shume gjera per to di edhe krasitjet europiane si italiane apo spanjolle edhe greke sistemet e vjetra te krasitjes edhe sistemet e reja respekte per faqen tuaj elektronike

-AGRON HANI


Shpërndaj në rrjetet sociale:

MBROJTJA NGA SËMUNDJET, DËMTUESIT DHE VJELJA E PRODHIMIT TEK FTOI

Cilat janë disa nga sëmundjet kryesore të ftoit dhe Masat e parandalimit dhe kontrollit?

Lexo më shumë

VJELJA DHE THARJA E AGULIÇES

Cilësia e prodhimit varet kryesisht nga kushtet e tharjes. Në asnjë rast tharja nuk mund të bëhet në dritë të madhe apo në diell.

Lexo më shumë

VJELJA DHE TRAJTIMI PAS VJELJES I ROZMARINËS

Kur është koha e korrjes së rozmarinës?

Lexo më shumë

KORRJA DHE SHIRJA E LULEDIELLIT

Çfarë duhet të bëni me farat e lulediellit pas korrjes?

Lexo më shumë