Frutat duhet të jene në pjekjen për konsum, d.m.th. frutat të kenë marre pjekurinë, ngjyrën dhe shijen e duhur. Vjelja duhet të bëhen vetëm me dorë. Për këtë qëllim është e detyrueshme të përdoren kosha, shporta dhe lloje të tjera ambalazhesh me qëllim që frutat e vjela të mos dëmtohen gjatë procesit të tregtimit. Për frutat e bërthamoreve, nuk këshillohet fshirja e tyre, sepse së bashku me procesin e fshirjes largohet edhe shtresa e sipërme e frutave e cila quhet purinë (shtresa e dyllit).
Pas vjeljes frutat i nënshtrohen seleksionimit, ku hiqen të gjithë kokrrat e shtypura, të deformuara, të kalbura dhe të pa pjekura mirë. Pastaj frutat ambalazhohen në arka plastike ose kartoni të forta.

Shpërndaj në rrjetet sociale:
Cilat janë disa nga sëmundjet kryesore të ftoit dhe Masat e parandalimit dhe kontrollit?
Lexo më shumë
Cilësia e prodhimit varet kryesisht nga kushtet e tharjes. Në asnjë rast tharja nuk mund të bëhet në dritë të madhe apo në diell.
Lexo më shumë
Kur është koha e korrjes së rozmarinës?
Lexo më shumë
Çfarë duhet të bëni me farat e lulediellit pas korrjes?
Lexo më shumë
une kam 28 vjet qe punoj me kultivimin e pjeshkeve dhe di shume gjera per to di edhe krasitjet europiane si italiane apo spanjolle edhe greke sistemet e vjetra te krasitjes edhe sistemet e reja respekte per faqen tuaj elektronike
-AGRON HANI
une kam 28 vjet qe punoj me kultivimin e pjeshkeve dhe di shume gjera per to di edhe krasitjet europiane si italiane apo spanjolle edhe greke sistemet e vjetra te krasitjes edhe sistemet e reja respekte per faqen tuaj elektronike
-AGRON HANI